Pazartesi, Eylül 24, 2007

BEN


Küçük kız, annesinin yüzünde olan üç tane beni göstererek ne olduklarını sorar:

-Anne bu ne?

-Ben kızım..

-Peki bu ne?

-O da ben kızım..

-O zaman bu ne?

-O da ben kızımmm…

Anne kızının artık öğrendiğini düşünür..Ve sorar..Kızım neymiş bunlar?

-SEN!!!!!

Perşembe, Eylül 20, 2007

BÜYÜMÜŞÜM:))

Selamün aleyküm…

Yaşadığımız mübarek günlerin tatlı telaşına, bir de okul telaşeleri katıldı..Oğlum 4. sınıfa, kızım ise anaokuluna başladı..Farklı bir heyecan yaşıyorum..İki evladım da okullu oldu..

Şöyle bi düşününce günler nasıl geçiyor..Hatta yıllar..Bir nefeslik..Sağından soluna döner gibi..Hatırlayınca, herşey sanki daha dün gibi..Lakin..Takvime bakınca aylar,yıllar geçmiş…Kızım daha dün doğmuş gibiydi..Hatta oğlum da..Güleceksiniz bana ama bazen bakıyorum,yaw bunlar kim ki,ben gerçekten onların annelerimiyim..Daha ben dün; dışarıda arkadaşlarımla, istop,yakan top,saklambaç ve ismini kendimiz koyduğumuz şebek tedini oynuyordum.Daha dün bakkaldan turbo sakızımı,kavutumu,vanilyalı gofretimi ve çay bardağıyla ölçülen külahdaki çekirdeğimi alıp,kot pantolonumun cebini davul gibi şişirircesine doldurup oyunuma devam ediyordum.


Nerden,ne zaman geldiler bunlar..

Şaşılacak şey…

Bir anda mı herşey bu hale geldi..

Ne yaptım, ne ettim…

Herşey masal gibi…

Neyse..Şükür halimize..Şükür Elhamdülillah.. Rabbim acı keder göstermesin..Cümleyle beraber..Evlatlarımın akıllanıp,imanlı ve hayırlı evlatlar olduğu günleri de göstersin..

Kızım şimdilik çok mutlu..Beni çok şaşırttı.Bi hevesle gittikten sonra vazgeçip,kalmak istemeyeceğini düşünmüştüm..Sınıfa girince sanki beni unutuyor..Değil arkamdan ağlamak..
Beslenmesini de silip süpürüp getiriyor:)Oğlum mutlaka az bir şey bırakırdı..Maaşallah Barikallah diyeyim hemen;))

Daha 4 yaşında olduğu için ben götürüp getiriyorum..Abiye pek güvenemiyorum..Çünkü ne zaman ne yapacağı belli olmuyor.Bu arada bana da spor oluyor:)

Üç gündür eve gelip de boş evi görünce,işte bu sefer kendimi büyümüş hissettim..Evet evet;yılların nasıl geçtiğini anlayamayan ben, büyüdüğümü hissettim..Sevinmeli miyim, üzülmeli miyim bilemiyorum..Rabbim yaşattığına göre vardır bunda da bir hayır;)


:)))))

Aslında ben, bakkaldan külahla çekirdek alamadığım gün anlamalıydımmm:S





Perşembe, Eylül 13, 2007

HAYIRLI RAMAZANLAR!!..

Tüm İslam aleminin, Ramazan-ı Şerif'i mübarek olsun..

Cenab-ı Hak; cümlemizi,bu ayın sevaplarına mazhar olmayı nasip etsin..Kıldığımız namazı,tuttuğumuz orucu,okuduğumuz Kur'an-ı Kerim'i ve verdiğimiz sadakaları, huzurunda kabul görenlerden eylesin..Hayırlı ameller ile meşgul olmamıza vesile eylesin..Peygamberimizin Şefaatine erişebilmeyi cümlemize nasip etsin..Amin..

Hayırlı Ramazanlar..



SEVERİİMM!!!!

SEVERİİMM!!!!!



Güzel arkadaşım Ecemsu, beni çok hoş bi oyuna davet etmiş…Oyunun çıkış kaynağına kadar gidip herkesi tek tek okudum..Ve çok hoşuma gitti..Herkeste kendimden bir parça buldum..Hele hele.. en komiği;bir arkadaşın bahsettiği, yatağa yatarken çorapla yatıp,yatarken çorabı ayaklarınızla çıkararak,o tatlı serinliğin mutluluğunu yaşamak:p
Bu konuda eşim hep beni ayıplamıştır.Hiç çorapla yatılır mı diye..Üşümekten aklı giden biri için abartılı ve ayıp birşey gibi gelmiyor amaa:))

Neyse; gelelim diğer severimlere…

Severim,çocukluğumdan beri evde yalnız kalmasını çok severim..evin orasını burasını, her seferinde ne olduğunu bildiğim halde karıştırmaktan çok büyük zevk alırdım..Şimdi ise yalnız kalınca huzuru buluyorum..Şamatayı kafam hiç götürmüyor:p

Severim, ibadetlerimi vaktinde yaptıktan sonra ki huzuru, misafirlerimi geçirdikten sonraki yorgunlukla karışık rahatlığı,çocuklarımı gece uyuttuktan sonraki evin sessizliğini,pişirdiğim yemeğin ertesi güne kalmadan yenmesini,yıkadığım çamaşırların ütülenip yerlerine konulduğu zamanları, güzel dostlarla güzel sohbetler etmesini çok çok severim.

Severim,ananemi,demini almış çayı,yaramazlarımın tamam anneciğim dedikleri anları(nadir oluyorda),eşimle gece sohbetlerini, başladığım herhangi bir işin sonucunu görüp takdir görmeyi ve alakasız olacak ama alman kurtlarını çok severim:D

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar..

Ben de bu oyunu; yüreğinde beslediği güzellikleriyle, tanımadığı insanlara bile faydalı olabilen iyi niyetli arkadaşım Eda ile,ebelersem belki yazmaya başlar temennisiyle sevgili Bahar'la, hem anneliği hem de öğrenciliği hakkıyla yerine getirerek takdir edip imrendiğim sevgili Arzu ile devam ettirmek istiyorum..Katılırlar ise şeref ve mutluluk duyarım..

Cumartesi, Eylül 08, 2007

KALDIĞIMIZ YERDEN...

Trabzon-Uzungöl
Selamün Aleyküm..

Efendimm..Arayı baya bir açınca, nasıl bir giriş yapacağımı da bilemiyorum.İnşaallah
Cenab-ı Hak cümleye, verimli bir tatil geçirmelerini nasip etmiştir.

En son postumda da bahsettiğim gibi okulların kapandığının üçüncü günü, erken bir haberle apar topar Trabzona gittim.Bir ay kadar orada kaldım.Küçücük bir bebeğimiz oldu.Ani gelişi ile bütün aileyi şaşırttı yumurcak..Yumuşak yumuşak sevip okşadık …Ayrılmamız çok zor olduL.(Resmi 2 sene evvel gittiğimde çekmiştim.Bu sefer şehir dışına çıkmaya fırsat olmadı)

Sonra evime dönünce,ufak tefek ev temizliği,kış için reçeller şudur budur derken 2-3 haftamı da öyle geçirdim.

Ardından bir haftalık bir tatil… mi diyeyim size, yorgunlukların üstüne daha bir yorgunluk mu:p

Ve onun ardından yine kışlık çeşitli turşular,domates rendeleri,fasulyeler,patlıcanlar,biberler vs.vs..hazırlanışı. Hep boğaza hizmet:p
Bu arada oğlumun erkekliğe adım atmasının telaşesi..Allah nasip ederse düğünümüz seneye..
İşte benim tatilim kısaca böyle koşuşturmaca ile geçti.Şükür Elhamdülillah…
*****************
Berat kandilinde bir post yazıp, o günlere ait uyguladığım dua şeklini paylaşmayı istemiştim..fakat nasip olamadı..Memletekete 3-4 günlük bir geziden, kandil günü akşam saat 9’da geldim.Geç kaldığım için yazmaktan vazgeçmiştim..ama sonra düşündüm, seneye yazmayı beklersem belki ömrüm yetmez,yazayım da ilgilenenler belki bir kenara not ederler;)

Bu yazdıklarım Şaban ayının 13. gecesinden başlayarak,14. ve 15. yani kandil günü de dahil;akşam ile yatsı arasında okunuyor.

Akşam namazınızı kıldıktan sonra;

-“Niyet ettim Yarabbi Senin Rıza-ı Şerifin için hayırlısı ile ömrümün uzun olması için” deyip Yasin suresi’ni okuyorsunuz.Ardından üç kere Berat gecesi duasını:

Allahümme in künte ketebte ismi şâkiyyen fi divânil eşkiyâi femhuhü vektübni fi divanissüadâi ve in künte ketebte ismi sâiden fi divânissüadâi fesbithü feinneke kulte fi kitâbülkelkerim.Yemhullâhü mâ yeşâ ve nüsbitü ve indehu ümmülkitâb.

-“Niyet ettim Yarabbi Senin Rıza-i Şerifin için üzerime gelecek belaların kazaların def olması için”diyerek yine bir Yasin suresi ve 3 kere Berat duası okunur.

-“Niyet ettim Yarabbi hayırlısıyla bol ve helal rızkımızın olması için” deyip üçüncü ve son olarak Yasin ve 3 defa Berat duası okunur.

Ardından 3 defa Duhan suresi,Fetih suresi,Tebareke ve Amme suresi,Amme’nin ardından gelen Venneziati suresi ve Kur-an’ı Kerim’de 30. cüz’ün sonlarına doğru olan Vedduha diye başlayan sureden sonuna kadar yani Nas suresine kadar okunur.
Ardından bilinen ve arzu edilen dualar okunup, bağışlanır..
Rabbim cümlemizin dualarını kabul görenlerden eylesin..
Sevgi ve selamlar..